Edward Loef

Edward Loef is sinds 2010 zelfstandig en onafhankelijk technisch analist na verschillende (beleggingsadvies)functies bij diverse banken sinds 1985. LOEF levert ‘beleggingsonderzoek op maat’ aan professionele financieel dienstverleners (zelfstandig vermogensbeheerders, brokers, private banken) gebaseerd op de beleggingsfilosofie ‘technische analyse’. Op een methodische wijze wordt in het beleggingsonderzoek zowel de richting als de (relatieve) aantrekkelijkheid van trends in beurskoersen bijgehouden en via trendoverzichten en koersgrafieken vergezeld van een persoonlijk toelichting. Het beheersen van de dynamiek in de beurskoersen is vele malen belangrijker dan proberen toekomstige trends te voorspellen. Desondanks geeft LOEF op verzoek regelmatig zijn visie. Informeer naar de mogelijkheden die u interesseren! LOEF geeft geen beleggingsadviezen, maar biedt steun bij het toepassen van technische analyse technieken.

LOEF heeft tussen 2005 en 2010 gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers (Amsterdam) en daarvoor als beleggingsadviseur bij o.a. F.van Lanschot/CenE Bankiers N.V.  en bij de Rabobank. Edward Loef is lid van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA) en het hieraan gelieerde Dutch Committee of Technical Analysts (DCTA). Daarnaast is Edward geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ na accreditatie bij de ‘International Federation of Technical Analysts’ in de Verenigde Staten. In de periode 2008 t/m 2015 verzorgde Loef in Het Financieele Dagblad wekelijks columns over technische analyse.

Tijdens de zeer turbulente beursperiode 2007 t/m 2009 werd LOEF zeer frequent gevraagd om zijn visie door de TV-zakenzender CNBC Europe. Edward Loef is mede-auteur van het boek ‘Technical Analysis in the FX Markets’ (uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk door de Britse Vereniging van Technisch Analisten). In de afgelopen jaren verschenen talloze columns in vakbladen en op diverse internetsites. Ook voor beleggingspresentaties, cursussen en/of begeleiding  op het gebied van technische analyse kunt u bij LOEF informatie inwinnen.