Edward Loef

Edward Loef is sinds 2010 zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Sinds 1985 bekleedde hij verschillende beleggingsfuncties bij diverse banken. LOEF levert trendanalyses in opdracht van professionele financieel dienstverleners. Ook verzorgt hij diverse blogs over technische analyse bij effecten- en valutabrokers of columns op gerenommeerde beleggingsplatforms.

Werkwijze

Menig financieel expert wordt geacht een betrouwbare toekomstvisie te hebben om goede resultaten te kunnen realiseren. LOEF is echter van mening dat het beheersen van de veranderingen in de koersbewegingen vele malen belangrijker is. De oplossing wordt gezocht in accepteren ‘wat is’ en bereid zijn tot aanpassing aan de prijsveranderingen in beurskoersen. LOEF heeft een unieke methode om de feiten onder ogen te zien en hierover te rapporteren.

Achtergrond

LOEF heeft tussen 2005 en 2010 gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers (Amsterdam) en daarvoor als senior beleggingsadviseur bij o.a. CenE Bankers (F.van Lanschot) en bij de Rabobank. LOEF is in de Verenigde Staten bij de ‘International Federation of Technical Analysts’ (IFTA) geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’. In de periode 2008 t/m 2015 verzorgde Loef wekelijks columns over technische analyse in Het Financieele Dagblad in de rubriek ‘langs de lijn’.

Gerenommeerd gastspreker

Tijdens de zeer turbulente beursperiode 2007 t/m 2009 werd LOEF vaak op TV naar zijn analyses gevraagd door zakenzender CNBC Europe. Edward Loef is medeauteur van het boek ‘Technical Analysis in the FX Markets’ (uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk door de Britse Vereniging van Technisch Analisten). Sinds 2000 publiceerde LOEF talloze columns in vakbladen en beleggingssites. Zoekt u een gastspreker of ervaren docent op het gebied van trendanalyses in beurskoersen? Neem gerust contact op: mail@edwardloef.com