Minder verlies = meer winst!

Zelfs Trump kon beleggers niet bang maken” (citaat NRC weekend-katern economie 30/31-12-2017. “Optimisme beleggers evenaart historische piek. Vol vertrouwen naar nieuw jaar” (citaat uit De FinanciĆ«le Telegraaf 30-12-2017). U hoeft niet bang te zijn of te worden in 2018 als u slechts twee beleggingstips onthoudt en deze consistent toepast in 2018 (en daarna).

TIP 1 > “VERLIES GEEN GELD”

TIP 2 > “PAS TIP 1 ACTIEF TOE”

Bovenvermelde twee beleggingstips zijn afkomstig van de vermaarde superbelegger Warren Buffett. Wees daarom niet bang voor Trump. Wees ook niet bang voor de richting die de beurskoersen dit jaar zullen inslaan. Maar…

TIP 3 > Wees vooral op uw hoede wanneer niemand meer bang is. De reden? Deze voorspelling zal duurzaam blijken, want > “Verandering is de enige constante.”

Koersgrafiek MSCI USD World Index vanaf 2016 (klik op afbeelding om te vergroten)

 

 

 

 

De koersgrafiek van de MSCI USD World Index (een belangrijke graadmeter, ook wel ‘benchmark’ genoemd) toont een positieve trendmatige ontwikkeling die intact is boven een indexstand 2000. Bij de slotkoers van 2017 op 2103,47 betekent dit dat aandelenbeleggers op dit moment bij een daling die beperkt blijft tot ca. 5% niet bang hoeven te zijn. De stijgende trendlijn langs de correctiebodems van februari, juni en november 2016 wordt geacht haar functie van ‘steunlijn’ te vervullen. Dat wil zeggen, koersdalingen worden geacht beperkt te blijven tot deze steunlijn.

Deze trendlijn is letterlijk en figuurlijk een simpele leidraad voor langetermijn beleggers om het vertrouwen in een voorspoedige toekomst te behouden. Alleen wanneer deze meerjarige steunlijn neerwaarts wordt doorbroken dan wijst dit in technische zin op een verandering in de richting van de trend. U kunt daar niets aan veranderen. Wat u wel kunt doen is actie ondernemen. Daarbij is enige zelfkennis en zelfdiscipline het belangrijkste. Bent u een actieve aandelenbelegger? Dan mag u kopen als de trendlijn op enig moment weer wordt geraakt door de beurskoers (na een koers-daling). Bent u een passieve aandelenbelegger? Dan hoeft u boven of op de stijgende steunlijn (in de rol van trendvolger) niets te doen.

Gelooft u echter het concept dat verandering van alle tijden is? Wees dan zo dynamisch om direct maatregelen te nemen om bij een daling onder de stijgende steunlijn (met een foutmarge groter dan 3%) het risico van oplopende koersverliezen te beperken. Dit heeft niets te maken met koersen voorspellen, maar alles wat u zelf actief kunt doen om beleggingsrisico’s te beperken.

De reden is wiskundig berekend simpel te beredeneren: “Minder verlies betekent meer winst

VERZEKER U VANAF NU VAN KOSTBARE BELEGGINGSINFORMATIE !

LOEF TECHNISCHE ANALYSE gaat u in 2018 helpen om het risico van koersverliezen tijdig te signaleren en om van neerwaartse koersrisico’s juist actief te profiteren.

Neem vandaag nog contact op

Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is contact opnemen met Edward Loef via mail@edwardloef.com (maar bellen tijdens kantooruren mag ook > 06-51365476). U kunt vervolgens binnen 24 uur een reactie tegemoet zien.