TESLA in TA perspectief

Op 4 november jl. werd op deze website verslag gedaan over enkele technieken om de kans te vergroten dat u veilig(er) uw doel bereikt. Het komt hier op neer…als u instapt, dan moet u weten waar u naar toe wilt, hoe u op de weg moet letten en ervoor moet oppassen, dat u niet zelf meer hoeft na te denken of op te letten. Ken u eigen verantwoordelijkheden!

Deze update gaat over ervaringsregels afkomstig uit de technische analyse die ons iets vertellen over de kansen en de risico’s, waarmee beleggers in het aandeel TESLA INC. (TSLA) hopelijk hun voordeel kunnen doen. Deze update kunt u vergelijken met de rol van rijschoolinstructeur. Door het opvolgen van de aanwijzingen waarop u onderweg dient te letten wordt u – zo is het doel van deze column – geholpen bij het schakelen in z’n vooruit of achteruit. De zelfrijdende auto maakt de rijschoolinstructeur wellicht overbodig, maar de ervaring leert ons tot nu toe dat ingrepen via menselijk handelen ook zo haar voordelen heeft.

In de theorieles zult u leren waarop u onderweg allemaal moet letten (zie onder, klik op afbeelding om te vergroten en/of lees op 4 november jl. het hele verhaal!)

 

 

 

 

Stel nu dat u razendsnel uw doel wilt realiseren. Opvallend genoeg schijnt vrijwel iedereen dit na te streven. Misschien is dat de reden wel waarom TESLA begin deze maand onverwacht een ‘roadstar’-model aan het publiek toonde. Een ding lijkt zeker bij dit soort racemonsters…instappen, optrekken en bijsturen vraagt toch wel enige behendigheid en ervaring. Dat laatste zult u nodig hebben om de volgende optie-constructie te doorgronden (klik op overzicht om te vergroten).

Overzicht put-opties januari 2018 uitoefenprijzen $ 290 t/m $ 220 met koersdoelen $ 260 respectievelijk $ 225 en $ 180.

 

 

 

 

De reden voor deze publicatie is de urgentie die de technische analyse registreert op basis van subjectieve chartreading en objectieve kwantitatieve modelmatige analyse (trendmodel LOEF).

Het theorieboekje over trendcontinuatiepatronen maakt duidelijk waar u in praktijk alert op moet zijn als u de trendrichting wilt bespelen. Gebruik zoektermen op het internet zoals ‘double top pattern’ of ‘bearish rising wedge’ of ‘bear flag’ en ziet in de koersgrafiek van TESLA INC. waarom de koersgrafiek duidt op een daling naar $ 260 respectievelijk $ 225 (of mogelijk zelfs $ 180).

(klik op grafiek om te vergroten):

 

 

 

 

Grafiek op uurbasis september 2017 t/m heden…

 

 

 

 

Gelet op de valse start die TESLA INC. toont tijdens de misluke uitbraakpoging op 17 november jl. lijkt het nu onwaarschijnlijk dat het aandeel opwaarts uit de ‘bear flag’ zal breken. Het ziet er eerder naar uit dat $ 318 als (mentale) stoploss-grens kan worden gehanteerd bij het kopen van put-opties TESLA INC. januari 2018. De risico’s zijn dan gelet op het hefboom-effect relatief beperkt, terwijl het potentieel koersresultaat enorm kan zijn (afhankelijk van keuze van de hoogte van de uitoefenprijs en de snelheid waarmee de technische analyse zich moet bewijzen).

TESLA INC. mechanische signalen afkomstig uit technische analyse dashboard van LOEF Technische Analyse

 

 

 

 

NB

LOEF Technische Analyse / Edward Loef heeft bij publicatie van deze update (23 november 2017) indirect een short-positie TESLA INC. via een hefboominstrument.