Technische Analyse in perspectief

Beleggers houden van voorspellingen van beursexperts. De reden? de meeste mensen zijn van nature onzeker over de toekomst. En onzekerheden zijn er genoeg. Beleggers tobben wat af over de gevolgen van ‘Brexit’, het impulsieve gedrag van Donald Trump, Angela Merkel’s ‘wir schaffen dass’, Noord-Koreaans machtsvertoon, het beleid van centrale bankiers enz.

Er zijn zoveel uiteenlopende factoren die van invloed zijn op de richting van beurskoersen, dat zelden of nooit met zekerheid uitspraken kunnen worden gedaan over de meest waarschijnlijke toekomstige bewegingen en/of gevolgen. Pas achteraf – meestal veel later dan goed voor ons is – wordt duidelijk wat is er gebeurd en waarom. Als we geluk hebben, zeg ik erbij.

Immers, we zijn niet zelden (on)bewust selectief in ons geheugen voor wat betreft wat wij hebben gedacht, gecommuniceerd naar anderen etc. Ik geef u hieronder een selectief voorbeeld van een technische analyse achteraf.

Download rapport 15 december 2015LOEF TECHNISCHE ANALYSE OPTIETIP ARCADIS 101215

Een alternatief voor ‘gokken’ is berekenend speculeren.

Download rapport 2 februari 2016: LOEF DE TECHNICIAN ALERT OPTIETIP ARCADIS

Na het lezen van beide rapporten ziet u dat het mogelijk is om met behulp van ‘technische analyse’ in relatief korte tijd honderden procenten koerswinst te realiseren!

Waar het in de technische analyse om draait is 1) het bepalen van de richting van de onderliggende trend(s), 2) de kracht van de trendmatige beweging bepalen, 3) het herkennen van belangrijke toppen en bodems (= begin/einde van trends) en 4) het besef dat het ontstaan van trends meestal tijd vergt: het is een proces van groeiend/afnemend optimisme/pessimisme. U leest hier niets over voorspellen. En toch…door te kijken kunt u veel zien!

Downlad rapport 27 maart 2017 opgesteld in opdracht van Commerzbank: CBK Trends Momentum 270317 (zie pagina 5, voorbeeld ARCADIS trendomslag opwaarts).

Voorbeeld van een gesignaleerd trendomslag(patroon) in Arcadis d.d. 27 maart 2017 (klik op afbeelding/grafiek om te vergroten)

 

 

 

 

 

 

 

Bijgewerkte koersgrafiek Arcadis in perspectief (klik op afbeelding/grafiek om te vergroten)

 

 

 

 

De technische analyse is een hulpmiddel om beleggers te inspireren tot goede investeringen en het bepalen van momenten om te oogsten.Ik ben vandaag dankbaar om te melden hierin dagelijks een positieve bijdrage te kunnen leveren (met de opmerking dat rendementen/analyses in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst).

Voor meer informatie: mail@edwardloef.com of bel 06-51365476

Na deze publicatie kunt u binnen 24 uur een nieuwe technische analyse update op deze website verwachten, waarvan u hopelijk (spoedig) mooie vruchten zult gaan plukken.

Ik wens u een fijne Thanksgiving!

Edward Loef (Certified Finacial Technician)