Het doel van LOEF

Enige tijd berichtte verzekeraar AEGON in haar reclame-uitingen over haar doel. Het doel is om het niet mooier te maken dan het is. En daar had AEGON goede redenen voor. De overheid trekt zich steeds meer terug. Dus moeten mensen zelf in actie komen om persoonlijke doelen werkelijkheid te laten worden. Maar AEGON wees op het probleem van keuzestress.

Immers, zo meldde AEGON, u kunt kiezen uit een stortvloed aan financiele producten van vele aanbieders (waaronder AEGON). AEGON merkte op dat de verzekeringsbranche de afgelopen jaren kritisch in de schijnwerpers heeft gestaan. Dat maakt de keuze onder consumenten er niet makkelijker op. AEGON gaf eerlijk toe dat er in het verleden veel onduidelijkheden waren die aanleiding gaven voor een kritische houding. Onduidelijkheid over kosten, rendementen, verantwoordelijkheden, kortom…geen helderheid met betrekking tot de communicatie.

Dus, zo liet AEGON in haar reclame-campagne weten, is hieruit lering getrokken en zijn producten overzichtelijk en inzichtelijk te maken. En door eerlijk te zijn in het persoonlijk contact met u en via tussenpersonen.

Want, zo stelde AEGON, uw eigen verantwoordelijkheid wordt groter en die verantwoordelijkheid geldt ook voor de dienstverleners die u moeten helpen bij het maken van de juiste financiele beslissing.

Het doel van AEGON…zeggen waar het op staat, waarbij u precies weet waar u aan toe bent…dat is eigenlijk ook het doel van LOEF Technische Analyse.

Het doel van LOEF…

Via https://www.probeleggen.nl/  krijgen particuliere beleggers de mogelijkheid om mee te kijken over de schouders van beursprofessionals over de argumentatie achter specifieke beleggingsbeslissingen (o.a. op basis van technische analyses van Edward Loef).

Het doel van LOEF Technische Analyse is ook om – vanuit de rol van onafhankelijk dienstverlener op het gebied van technische analyse – bij te dragen aan het kennisniveau van doe-het-zelf beleggers, o.a. via een samenwerking met professioneel financieel dienstverleners door middel van het verzorgen van educatieve webinars. Afgelopen jaar werden webinars op het gebied van technische analyse georganiseerd in opdracht van o.a. BinckBank in samenwerking met ProBeleggen, Alex Spanje, Commerzbank, ActivTrades Plc. en LYNX Brokers.

Het doel van LOEF Technische Analyse gaat ook verder door het aanbieden van nieuwsbrieven die door vermogensbeheerders/private banking organisaties intern of (exclusief) extern worden herverspreid (onder een specifieke groep van financieel adviseurs/medewerkers en/of een specifieke doelgroep onder externe relaties). Een actueel voorbeeld opgesteld in opdracht van een vermogensbeheerder kunt u hierbij downloaden > DE TECHNICIAN 9 november 2017

Het doel van LOEF Technische Analyse is particuliere beleggers en professioneel dienstverleners op een consistente wijze behulpzaam te zijn. Hoe? Hieronder krijgt u enkele voorbeelden te zien:

Voorbeeld 1) trendoverzicht voorbeurs 27 oktober 2017 AEX-universum (klik op afbeeldingen om te vergroten)…let op AEGON (positieve trendcondities/signalen):

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld 2) Particuliere abonnees bij Pro Loef (www.probeleggen.nl) krijgen geregeld inzicht in een technische marktvisie of een concreet technisch handelsidee.

 

 

Voorbeeld 3) Slide presentatie ‘Het bespelen van koersuitbraken’ LYNX Webinar 7 november jl. (klik op afbeelding om te vergroten)

 

 

 

 

U kunt via de website https://www.lynx.nl/kennis/technische-analyse/  het ‘kennisportaal’ raadplegen en zo kennis nemen van dagelijkse gratis updates en/of zich ook aanmelden voor webinars of eerdere educatieve presentaties terugzien. Op vrijdag 27 oktober 2017 werd op basis van een beleggingsonderzoek van negen (9) koopsignalen het aandeel AEGON geselecteerd om beleggers verder te helpen bij het maken van de juiste beleggingskeuze (zie onder). De keuze voor AEGON werd ook nog eens toegelicht tijdens het webinar van 07-11-2017 over het bespelen van koersuitbraken.

 

 

 

 

 

 

 

Op 7 november jl. reageerde beleggingsspecialist Tycho Schaaf van LYNX BROKERS enthousiast op de toelichting inzake de visie omtrent de uitbraakkansen van het aandeel AEGON: “Dit is een mooie voorspelling, Edward” (klik op de link voor het bekijken van het webinar: https://www.lynx.nl/kennis/masterclass-archief/

 

 

 

 

 

 

Hedenochtend wist verzekeraar AEGON de analisten en beleggers positief te verrassen (zie koersuitbraak hedenochtend)

 

 

 

 

Het Financieele Dagblad meldde rond het middaguur het volgende:

 

 

Het doel van LOEF Technische Analyse is zowel particuliere beleggers als beleggingsadviseurs/vermogensbeheerders en institutionele beleggers (verzekeraars en pensioenfondsen) in positieve zin te verrassen.

MINDER VERLIES = MEER WINST

Het doel van LOEF Technische Analyse is ook genoemde doelgroepen bewust maken van bedreigingen in de trends in beurskoersen. Op 27 oktober jl. maakte het trendoverzicht voorbeurs (op basis van slotkoersen 26 oktober 2017) investeerders alert op een verkoopsignaal in het aandeel ALTICE (bij een slotkoers op EUR 16,48, zie overzicht onder)

 

 

 

 

 

 

Het aandeel ALTICE noteert zojuist op EUR 11,20. Beleggers met serieuze aandacht voor (LOEF) Technische Analyse hebben door actie te ondernemen (lees: verkoop ALTICE tegen de openingskoers EUR 16,50 op 27 oktober 2017) een koersverlies van EUR 5,30 (= daling van ruim 30%!) weten te mijden. Iedere belegger weet…minder verlies betekent meer winst!

ALTICE koersgrafiek (inkleuring mechanisch o.b.v. kwantitatief/technisch model LOEF)

 

 

 

Legenda: