Wereldnieuws!

Vandaag zijn er twee fundamentele thema’s en technische conditie die de aandacht van beleggers opeisen. In de eerste plaats kijkt men met grote spanning uit naar de uitslag in de komende 24 uur van de Nederlandse verkiezingen. In de tweede plaats kijkt men naar Janet Yellen en het FED-rentebesluit. Hoe reageert de euro, US dollar en wereldwijde aandelenmarkten?

US Dollar index (DXY) langetermijn cyclus (klik op de grafiek om te vergroten)…let op de minidip in H2 1999, waarna trend krachtig omhoog.

 

 

 

 

Wat betekent een duurdere dollar – zoals de langetermijn cyclus aangeeft – voor de wereldwijde aandelenmarkten? Antwoord: bestudeer de koersgrafiek van iShares MSCI World ETF (IWRD)

Koersgrafiek iShares MSCI World ETF (IWRD). Klik op de grafiek om te vergroten.

 

 

 

De RSI(14) op weekbasis in iShares MSCI World ETF (IWRD, genoteerd in euro, unhedged valuta) bleek recent ‘overbought’-condities te vertonen, maar lijkt de corrigeren. De DMI toont meterstanden die een koerscorrectie voorspellen afgaande op de beeldvorming van de historische meterstanden. Voorspel niet, maar ‘study the past to understand the future’.

Voor dagelijkse updates, raadpleeg www.probeleggen.nl voor technische analyse updates, investment cases, etc. of stuur uw vraag/opmerking naar mail@edwardloef.com