Gap in Snap

Vorige week was de beursgang van het social media-aandeel SNAP INC. een daverend succes, want de beurskoers opende ruimschoots boven de introductieprijs van $ 17 per aandeel en sloot donderdag 2 maart jl. op $ 24,48.  Een dag later domineerde de hebzucht opnieuw, want openingskoers, hoogste en laagste koers alsmede de slotkoers ($ 27,09) bewogen boven de dagrange van de eerste handelsdag.

Wat opvalt aan de tweede handelsdag is het feit dat de slotkoers weliswaar boven de openingskoers eindigde, maar ruimschoots onder de hoogste koers van de tweede handelsdag. Hetzelfde beeld deed zich voor op de eerste handelsdag, dus hieruit kan worden afgeleid dat er veel speculatief geld in SNAP INC.  aan het werk is, want de verkoopdruk blijkt dus ook haar invloed doen gelden. De grote zwartgekleurde dagcandle afgelopen maandag illustreerde dominant aanbod want vanaf de hogere openingskoers ($ 28,17) ging de beurskoers alleen maar omlaag om te eindigen op $ 23,77. Dit koersniveau bleek tevens de laagste handelskoers van de dag en dat betekent dat er bij ‘de gong’ ter afsluiting van de beurssessie het aanbod de overhand had. Het is dan ook niet meer dan logisch dat SNAP Inc. op dinsdag bij de openingskoers ($ 22,21) onder de laagste koers van maandag van start ging. Het merendeel van degenen die tijdens de beurshandel de hand heeft weten te leggen op het aandeel SNAP Inc. kijkt nu tegen koersverliezen aan. De druk om bij een opleving van de beurskoers te verkopen zal dan ook merkbaar zijn bij een beurskoers rond $ 23,77.

SNAP INC. na vier handelsdagen beursnotering (klik op de grafiek om te vergroten)