Profiteren van trends (AEX)

Profiteren van trends…actueel voorbeeld AEX…stijgende trend conditie start bij kruising 20-daags gemiddelde boven 120-daags gemiddelde (14 juli 2016)…resulteert in ‘long’-signaal…waarna moment van zwakte (lees: daling onder stijgend 20-daags gemiddelde) een trendvolgend ‘buy & hold’-alert activeert (2 augustus 2016)…en daarna aanmoedigt long posities uit te breiden bij herstel boven een stijgend 20-daags gemiddelde (zie ‘add’-alert d.d. 5 augustus 2016). In een zijwaartse trend zijn er soms ‘overbought’-condities die ‘short call’-alerts activeren (raadpleeg Binck Bank webinar voor een toelichting), maar nieuwe highs leveren ‘hold’-alerts op indachtig ‘let your profits run’…niet nadenken, maar de marktrichting zo lang mogelijk respecteren…dat is de kunst.

Klik op de grafiek om te vergroten…