‘Hoe weet ik dat?’

Een grafiek zegt meer dan duizend woorden. Edward Tufte (emeritus hoogleraar van de universiteiten Yale en Princeton) pleit voor het visualiseren van data. Er is immers onvoorspelbaar veel informatie beschikbaar, maar vaak blijkt wat echt cruciaal is, niet goed zichtbaar wordt. Edward Tufte gelooft in een objectieve werkelijkheid, in goed en fout, in waarheid en leugen. Zijn streven: laat oorzaak en gevolg zien! Begrijp wat er gebeurt!

LOEF Technische Analyse laat zich graag inspireren door het werk en de inzichten van mensen die zichzelf de vraag stellen ‘Hoe weet ik wat? Zijn antwoord: ‘zorgen dat onderzoek gerepliceerd kan worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ komen niet alleen de inzichten van Edward Tufte aan bod, maar ook de ervaringen van Michael Lewis (bekend van ‘The Big Short’).

Interesse? Reageer via mail@edwardloef.com

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 11 december 2016: LOEFTTT 111216