Wall Street ‘great again’

De Dow Jones Industrials Average sloot afgelopen vrijdag 68,96 punten hoger op 19.152,14. De Nasdaq Composite sloot 18,24 punten hoger op 5398,92. De S&P 500 index boekte 8,63 punten erbij op 2213,35 en de Russell 2000 (midkap) index schreef 5,11 punten bij op 1347,20. Genoemde beursindices schreven op Black Friday allemaal ‘zwarte cijfers’ en eindigden allemaal op nieuwe recordstanden. ‘Let make Wall Street great again’.

De verkiezingsslogan van Donald Trump spreekt investeerders duidelijk tot de verbeelding. Nieuwe recordstanden op de koersenborden van de Amerikaanse aandelenindices illustreren een collectieve bereidheid om meer te betalen dan aandelenbeleggers in het verleden wilden investeren in het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijfsleven. Nieuwe hoogtepunten zijn in technische zin het bewijs dat de vraagzijde gretiger is dan de aanbodkant. We kunnen talloze mediabronnen naspeuren om een antwoord te krijgen of deze hausse gerechtvaardigd is of niet. Feit is Donald Trump’s onverwachte overwinning ervoor zorgt dat in US dollars gemeten beleggers wereldwijd een voorkeur uitspreken voor de beleggingscategorie aandelen en de trendstatus van de regionale iShares (in euro’s genoteerd, unhedged valuta-exposure) in relatieve zin iShares N-America op de eerste plek dirigeert (= voorkeur voor de regio Noord-Amerika).

Trendstatus iShares aandelen regionaal (in euro, unhedged)

(klik op afbeelding om te vergroten)

 

 

iShares N-America is volgens de relatieve sterkte (RS) de beste regionale aandelentracker op dit moment. De tradingindicator (stochastics) is echter ‘overbought’ (zie waardering ’80’). Weet u wat dat laatste betekent?

Wees de mark een stap vooruit…neem als voorbeeld ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 17 november jl. (zie onder snapshot, klik op afbeelding om te vergroten):

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar dagen later meldde Het Financieele Dagblad op 23 november 2016: “Caterpillar grootste stijger op vlak Wall Street”

 

 

 

Over industriĆ«le individuele aandelen gesproken…in de nieuw weekeditie (27-11-2016) wordt de technische conditie getoond van de aandelenkoers van een bekend industrieel conglomeraat. Mis ‘m niet!

Wilt u ook op de hoogte blijven van de technische en kwantitatieve status van asset classes, regionale ontwikkelingen, sector rotatie, individuele toppers en floppers enz. ?

INFORMATIE: mail@edwardloef.com

Download weekbericht LOEF Timing, Trends & Tactics 27 november 2016: LOEFTTT 271116