Nieuwe realiteit

Voor u gelezen op 7 november jl. in Het Financieele Dagblad over de opmars van Trump in de peilingen: “Amerikaanse staatsobligaties blijven ook na overwinning Trump veilige haven“. Het is een interessante constatering als bedacht wordt dat op 16 juli jl. het volgende werd geconstateerd: “Gelijkopgaande bewegingen aandelen en obligaties nieuwe werkelijkheid“.De nieuwe realiteit lijkt toch anders dan aanvankelijk aanschouwd werd.

U heeft gelezen dat de Amerikaanse Dow Jones Industrials Average afgelopen week met bijna 1000 indexpunten is gestegen en is gesloten op een nieuw ‘all-time high’. Dit feestje gaat aan de Amerikaanse obligatiemarkt voorbij, getuige de neerwaartse trendbreuk in de afgelopen week onder een meerjarige stijgende steunlijn.

(Klik op afbeeldingen om te vergroten):

iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG) vanaf 2008

 

 

 

 

Voor u gelezen in ‘LOEF Timing, Trends & Tactics d.d. 17 juli 2016:

 

 

 

Ingezoomde koersgrafiek ‘AGG’-ETF (zie onder….de opwaartse uitbraakpoging in juli – zie gele overdrijvingscandle – blijkt achteraf mislukt). De realiteit is dat Amerikaans schuldpapier in de uitverkoop gaat.

Wat betekent dit?

Een ervaren technisch analist zou het volgende antwoord geven: “Grafieken voorspellen niets. Als de chartisten een trendbreuk signaleren, dan melden wij dat“. Waarvan akte!

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek

 

 

 

Interesse in technische analyses van LOEF? mail@edwardloef.com

Download weekbericht LOEF Timing, Trends & Tactics d.d. 13 november 2016: LOEFTTT 131116