Oplopende rente

Op 10 juli 2016 – vlak voordat de S&P 500 index uitbrak boven haar piekniveau van 2015 – schoot  iShares Barclays Aggregate Bond ETF (tickersymbool AGG) naar een nieuw ‘all time high’. Wat  drie maanden geleden opviel was de waardering van de Relatieve Sterkte Index (RSI). Deze klassieke OBOS (overbought/oversold) indicator noteerde volgens LOEF Timing, Trends & Tactics op dat moment 76,3 (= overgekochte conditie).

De methode LOEF kleurt automatisch de koersgrafieken aan op basis van trendvolgende criteria.De kleur geel wordt geactiveerd op momenten van neerwaartse of opwaartse overdrijvingen en fungeren dan als waarschuwing voor trendvolgers dat een trendomslag waarschijnlijker wordt. LOEF Technische Analyse heeft elke stijging of daling in de beurskoers gerangschikt volgens het principe van het alfabet om de grafiek te kunnen lezen. In de koersgrafiek volgen bij specifieke gedragingen koop-/verkoopsignalen (zie grafiek AGG onder):

 

 

 

 

 

 

 

iShares Barclays US Core Bond ETF (AGG) in 2016 op weekbasis….met op 15 juli 2016 een gele weekcandle die een ‘sell’-waarschuwing afgeeft voor contrair ingestelde beleggers. Trendvolgende beleggers hebben drie weken geleden een ‘exit’-alert gesignaleerd na de ‘dead cross’ van het 4-weeks gemiddelde onder het 24-weeks gemiddelde. De daling onder het 4-weeks gemiddelde vorige week leidt een ‘sell’-alert in de belangrijke AGG-obligatietracker.

 

 

 

 

De Nederlandse 10-jaars rente loopt op…

 

 

 

 

 

NB: Meer informatie over trends wordt gepubliceerd in het besloten deel van deze website.

Download weekrapport LOEF Timing, Trends & Tactics 30 oktober 2016: LOEFTTT 301016