Wigformaties in de VS

Indien u het laatste debat tussen Trump en Clinton heeft gevolgd afgelopen nacht, dan begrijpt u wel dat alle politieke commentaren het erover eens waren dat het tweede verkiezingsdebat tussen Donald en Hillary duidelijk wijzen op een grote  ‘tegenstelling’. Beiden staan lijnrecht ‘tegenover elkaar’. Alles wijst op een groot ‘contrast’ of noem het ‘conflict’. In de S&P 500 lijkt ook sprake van een ‘strijdopvatting’ getuige de wigformatie.

De wigformatie duidt op twee convergerende trendlijnen. De volle betekenis van de boodschap van het wigpatroon in de oersgrafieken begint pas meestal later door te dringen. Het stijgende wigpatroon in de technische analyse is een ‘bearish’ koersformatie die voorkomt aan het einde van bullmarkten of tijdens bearmarkten in ontwikkeling.

In de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ en de wekelijkse update bij www.probeleggen.nl wordt een wigpatroon in de S&P 500 index zichtbaar….net zoals begin mei 2015.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 9 oktober 2016: LOEFTTT 091016