Duizelige systeembank

Op 30 juni 2016 werd Deutsche Bank door het Internationale Monetaire Fonds (IMF) gebrandmerkt als ‘The riskiest globally significant bank’ en ‘the most important net contributor to systematic risks’. Op vrijdag 17 september jl. ging het aandeel Deutsche Bank onderuit na verwerping van een schikking t.w.v. $ 14 mrd. Deutsche Bank beschikt over $ 5,5 mrd. Niet genoeg om aan de eisen van de Amerikaanse justitie te voldoen.

Het duizelt Deutsche Bank na de hypothekencrisis in 2008. Van alle kanten worden claims voorbereid. Wie is bereid om in Deutsche Bank te investeren. “Een grafiek zegt meer dan duizend woorden” Waarschijnlijk niemand als we de grafiek mogen geloven van de beurskoers vorige week en daarbij horende handelsomzetten:

 

 

 

 

 

Er is nog meer informatie waar beleggers met een hoofd in de wolken duizelig van worden. In het besloten deel van deze website wordt in het wekelijkse rapport ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ een beeld geschetst.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 19 september 2016: LOEFTTT 190916