‘Big Bang’? …het is 5 voor 12

Het is vijf voor twaalf. Over vijf dagen weten we het antwoord op de vraag ‘What if?‘ de Engelse kiezers daadwerkelijk in meerderheid besluiten om de Europese Unie te verlaten. De technische analyse veronderstelt dat alles wat de markt weet, denkt, voelt en verwacht via vraag en aanbod tot uitdrukking komt in de prijs, w.o. het Britse pond ten opzichte van de euro of het koersverloop van de FTSE-100 index.

Aankomende vrijdag 24 juni a.s. weten beleggers of ze opgelucht kunnen ademhalen of diep adem moeten halen voor een duik in een diepe duisternis voor onzekerheden. LOEF Technische Analyse heeft geen voorkennis, maar weet wel dat de geschiedenis vaak een bruikbare gids is voor de toekomst (zie column ‘langs de lijn’ in Het Financieele Dagblad d.d. 9 februari 2015) en dat koersgrafieken een weerspiegeling zijn van massagedrag waarin herkenbare patronen terugkeren.

FD-column ‘FOETSIE, WEGWEZEN?’ d.d. 9 februari 2015:

klik op de afbeeldingen om te vergroten:

 

 

FTSE-100 index vanaf 2013

 

 

 

 

FTSE-100 index op dagbasis met alerts….

 

 

 

 

GBP/EUR op maandbasis…

 

 

 

 

GBP/EUR op weekbasis…

 

 

 

 

GBP/EUR op dagbasis + alerts

 

 

 

 

In de koersgrafieken van GBP/EUR zijn we getuige van een ‘reverse broadening wedge’ in de maandgrafiek en van een ‘rising wedge’ in de grafiek op dagbasis. Het meest recent alert op dagbasis is een ‘exit’-alert in GBP/EUR en FTSE-100 index. Het voorspelt niets, maar registreert wat trendvolgende criteria op basis van vaste formules zeggen zonder te weten wat de onderliggende waarde precies inhoudt. De prijs en afgeleide indicatoren vertellen ons wat de markt ervan vindt.

Meer informatie leest u in de wekelijkse update ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 19 juni 2016 (= rapport > 20 pagina’s met grafieken en trendoverzichten…te downloaden in het besloten deel van deze website)

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 19 juni 2016: LOEFTTT 190616