FTSE(xit) alerts

Het is een veeg teken dat de AEX-index na de daling onder de steun (427) geen speculatieve vraag weet te motiveren. De AEX opende weliswaar op 422,80 weliswaar op bijna hetzelfde niveau als een dag eerder (422,79), maar wederom was er nauwelijks tot geen animo om in te stappen en sloot de AEX voor de tweede dag op rij onder de 420-puntengrens. If the expected doesn’t show up, think the other way….

AEX raakt oversold, maar de DMI begint ‘trending’ condities te vertonen (zie stijgende blauwe ADX-lijn).

NB > klik op de grafiek om te vergroten

 

 

 

 

De vrije val in augustus 2015 toont aan hoe snel en diep de markt kan wegzakken door het simpele feit dat er geen biedingen zijn. Een beetje aanbod is dan al voldoende om de markt door de bekende hoeven te laten zakken.

FTSE-100 index … bearish overgangsfase na ‘exit’-alert op 13 juni jl.

 

 

 

 

Speculeren over wel/geen Brexit en hoeveel renteverhogingen de Amerikaanse centrale bank wil of kan doorvoeren op een later tijdstip dit jaar is een onderwerp voor aan de keukentafel. Feit is dat de beurskoers door u en ondergetekende niet kan worden be├»nvloed, dus…moeten wij ons gedwongen aanpassen aan wat de beurskoers dicteert. Een daling onder het 120-daags simpele koersgemiddelde is voor LOEF Technische Analyse een signaal waarbij de opgaande trend in elk geval ter discussie komt te staan. Vader en moeder adviseerden vroeger bij twijfel niet in te halen. Terwijl alle aandacht lijkt uit te gaan naar BREXIT gebeurt er elders in de wereld iets anders belangwekkends. Meer hierover in de publicatie ‘LOEF DE TECHNICIAN’ vandaag.