Hopeloos uitzicht

Het Duitse weekblad DER SPIEGEL roept de Britse kiezers via haar voorpagina op om de Europese Unie niet te verlaten. “Bitte geht nicht!” smeekt de tekst. De oproep voldoet perfect aan de emotiecyclus van de belegger sinds begin 2015. Van ‘thrill’ naar ‘euforie’ in april 2015. De daling in augustus 2015 leidde tot ‘Anxiety’. De opleving in oktober bleek een ‘Denial’-fase, waarna in februari jl. ‘Fear’ postvatte. Verwacht daarna ‘wanhoop’.

De emotiecyclus blijkt toch sterker dan de ratio…

 

 

 

 

 

 

De aandelenmarkt voorspelt het economisch nieuws. Indien u zich realiseert in welke fase wij ons bevinden van de cyclus, dan kunt u tijdig anticiperen. De Europese DJ Stoxx 600 index daalde afgelopen vrijdag onder het 120-daags simpel gemiddelde en gaf daarmee een ‘exit’-alert af. Of ‘exit’ ook ‘Brexit’ betekent?

De nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ treft u aan in het besloten deeel van deze website.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician