Remain bullish

Met trendvolgende criteria is het makkelijk keuzes maken. U kunt dat lezen in het rapport van ‘LOEF DE TECHNICIAN’ op basis van slotkoersen d.d. 6 juni jl. De trendfase voor beleggers is stijgend, omdat het 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde noteert. De ondertoon is positief want genoemde koersgemiddelden vertonen een stijgende hellingshoek. Conclusie: gaandeweg blijkt er meer gretigheid tot kopen dan haast met verkopen.

De waan van de dag laat zich lastig voorspellen. De (blauwe) ADX-lijn van de Directional Movement Indicators (DMI) daalt, hetgeen duidt op een gebrek aan overtuiging in de vraag-/aanbodkrachten. De groengekleurde DI+ noteert boven de roodgekleurde DI-, dus per saldo overheerst er optimisme. De Stochastics tradingindicator is deze maand aan het verzwakken vanuit een hoogste overbought-conditie op 30 mei jl. waarvan de overgekochte conditie iets extremer was dan op 19 april jl.

Conclusie: de AEX-index wacht – binnen een driehoek van steun-/weerstandlijnen – op een duidelijke impuls om de buy & hold modus te bevestigen of op te heffen. ‘Brexit’ komt in technische zin aan de orde bij een daling onder het 120-daags gemiddelde. Bij een notering boven het (rode) 120-daags simpel gemiddelde geldt: ‘Remain’ bullish. NB: Neem in dit kader ook in acht de weekgrafiek van de AEX die in een ‘buy & hold’-modus noteert, de positieve krachten sterker worden en de stochastics opwaarts krult!

AEX-grafiek op dagbasis…

 

 

 

 

AEX kwantitatieve analyse op dagbasis…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek:

 

 

 

AEX op weekbasis bijgewerkt t/m 6 juni 2016…