Gevarendriehoek

Afgelopen vrijdag – 3 juni 2016 – bleek uit de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers een groei van slechts 38.000 banen. Dit is de zwakste groei in bijna zes jaar (sinds september 2010). De markt had gerekend op 158.000 banen. De domper had gevolgen voor de verwachte renteverhoging later deze maand door de Federal Reserve. Het lijkt nu zeer onwaarschijnlijk dat deze maand een volgende renteverhoging wordt doorgevoerd. Dat is goed nieuws van beleggers.

Immers, indien de kostprijs van geld laag blijft, dan zoekt het geld hoger renderende alternatieven. De koersreactie op Wall Street viel daarom mee. Toch wordt er in het zicht van de koerstoppen in de Dow Jones Industrials Average en S&P 500 index een gevarendriehoek geplaatst. De obligatiemarkt toont namelijk gedrag dat fors lagere renteniveaus voorspelt (zie update d.d. 20 mei jl.).

Update 20 mei 2016 (bron: ‘LOEF DE TECHNICIAN’, klik op afbeelding om te vergroten).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In theorie mocht een daling van de 10-jaars rente worden verwacht….

 

 

 

 

 

 

10-jaars rente VS update d.d. 3 juni 2016 nabeurs

 

 

 

 

Wat weet/vermoed de obligatiemarkt (via haar anticiperend marktgedrag in getoonde driehoek) wat de aandelenmarkt nog niet weet?

U leest het in de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 5 juni 2016 (in het besloten deel van deze website exclusief voor abonnees).

Download weekpublicatie d.d. 5 juni 2016 ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’: LOEFTTT 050616