Gevarendriehoek in Nikkei-225

In de komende drie weken zal de aandacht in de financiele markten waarschijnlijk volledig worden opgeÃĢist door het Britse referendum over wel/geen ‘Brexit’. De laatste informatie zou wijzen op een 50% kans. Beleggers houden niet van onzekerheid, dus verwacht de nodige deining op elk miniscuul bericht dat relevant zou kunnen zijn. De aandacht vandaag gaat uit naar de gevarendriehoek in de Japanse aandelenmarkt.

Nikkei-225-index (klik op de grafiek om te vergroten)

 

 

 

 

De Japanse premier Abe heeft een geplande BTW-verhoging uitgesteld naar oktober 2019 en doet dat zeer waarschijnlijk niet uit luxe. Recent waarschuwde Abe voor een ‘Lehman’-achtig scenario…de koersgrafiek van de Japanse Nikkei-225 toont in de afgelopen maanden dit jaar een ‘bear flag’-patroon, die zich lijkt te ontwikkelen als een rechterschouder van een imposant (H)oofd(S)choudertopformatie. De Japanse aandelenbeurs bevindt zich nu in een driehoek gevormd door een dalende weerstandlijn en stijgende steunlijn. Deze maand mag een uitbraak worden verwacht. De kleuren in de grafiek hebben het sein voor aandelenbeleggers op rood staan.

Legenda kleuren grafiek