stijgende driehoek in DJ Stoxx 600

Op 5 augustus 2015 kruiste in de Europese DJ Stoxx 600 index het 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde, waarna de Europese beursgraadmeter snel daarna (fors) terugviel. Op 18 november jl. vond ook een positieve kruising plaats. Het herstel bleek van korte duur. In beide gevallen was sprake van een bearish rising wedge. Ook nu zijn we getuige van een positieve kruising…en herstelpoging onder een rising wedge patroon.

De contouren van een groter bearish rising wedge patroon tekent zich nu af, maar tegelijkertijd ook een stijgende driehoekformatie. De recente stijging boven de dalende weerstandlijn geeft de bulls een argument om meer gewicht te geven aan de stijgende driehoek. Het wachten is op een bevestiging via een uitbraak boven de horizontale weerstandlijn. Als het aanbod rond 350 in de DJ Stoxx 600 wordt overvraagd, dan is een aanzienlijke verdere verbetering mogelijk. Een daling onder de stijgende steunlijn zou daarentegen de markt tot wanhoop drijven. In de dagelijkse publicatie ‘LOEF DE TECHNICIAN volgt een tip.

DJ Stoxx 600 Europe index (klik op de grafiek om te vergroten)

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek: