AEX charttechnisch en kwantitatief

Op basis van de klassieke technische analyse waarin het gebruik van trendlijnen in de grafiek een hulpmiddel is bij het analyseren van trends blijkt thans een dalende weerstandlijn de hoofdrol op te eisen. Een opwaartse uitbraak zou niet alleen visueel een bullish signaal zijn boven AEX 450, maar ook een bevestiging opleveren van de kwantitatieve benadering gebaseerd op de beurskoers en afgeleide 20/120-daags koersgemiddelden.

Vandaag staat op de website in de wekelijkse update een analyse vermeld met de opmerking 1947 = 2016. Langetermijn cycli gaven o.a. vorig jaar op 20 april 2015 aanleiding om een teruggang naar AEX 375 te prediken (hetgeen geschiedde met een foutmarge van ca. 1% op 11 februari jl.). Wat daarna zou geschiedden?…Dat zouden we dan wel weer zien.

HERZIENING MARKTVISIE?

In recente publicaties en optredens werd bij een AEX-index op 458 of lager terugkerende zwakte verwacht dit jaar tot 378 in september en mogelijk zelfs 330 in november. Dit scenario verdwijnt naar de achtergrond indien de AEX erin slaagt om boven 458 uit te stijgen. De beleggingscategorie aandelen beweegt zich nu wereldwijd in overwegend stijgende trends. De koersanalogie tussen 1947 en 2016 (zie besloten deel rapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’) is overigens nog intact.

AEX-grafiek op dagbasis + MACD-indicator

 

 

 

 

AEX kwantitatieve analyse o.b.v. technische indicatoren voorbeurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda: