Briezende Bulls & Bange Bears

Na een indicatie van een lagere openingskoers (AEX 431,71) bouwde het Damrak gestaag aan een indrukwekkende rally met als resultaat een slotstand op 441,66 ( + 9,07 punten). De daling van de euro van $ 1,1218 naar $ 1,1140 lijkt een belangrijke katalysator achter de plotselinge opleving. Wie de koersgrafiek van EUR/USD bestudeert (zie hedenochtend LOEF DE TECHNICIAN) begrijpt waar het plotselinge enthousiasme vandaan komt.

AEX (+ DMI) & DJ Stoxx 600 index (veert terug naar dalende weerstandlijn langs toppenĀ  december 2015 / april 2016)

klik op afbeelding(en) om te vergroten:

 

 

 

 

Quantitatief commentaar AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quantitatief commentaar DJ Stoxx 600 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NB

De herstelbeweging in de Europese DJ Stoxx 600 index boven de (dalende!) 20/120-gemiddelden activeert een ‘stop short’-alert signaal (= impliciet koopsignaal). De zwartgekleurde candle illustreert een neutrale fase / mogelijke overgangsfase van bearish naar bullish, echter de dalende 20-daags en 120-daags gemiddelden doet vraagtekens stellen bij de duurzaamheid van de opleving.

Legenda: