AEX steun 425,78 belangrijk

De futures op de AEX voorbeurs wijzen op een ruim 1% hogere openingskoers > 432. Gisteren daalde de AEX-index met 6,19 punten naar 428,27 en daardoor weer onder het dalende 120-daags koersgemiddelde. Omdat het 20-daags koersgemiddelde nog boven het 120-daags koersgemiddelde noteert, mag nog op zwakte worden gekocht, echter de risico’s op topvorming zijn dominant aanwezig. De steun op 425,78 is heel belangrijk voor de bulls.

Een daling onder genoemde steun zou de afstand naar de recente koerstop op 458,02 in theorie doen omklappen, hetgeen een daling zou voorspellen onder de 400-puntengrens richting 393,54. De belofte uit het patronenboek omtrent te verwachten dalingen naar de basis van (bearish) stijgende wigpatronen (na de neerwaartse breuk) zou de theorie in praktijk dan bevestigen.

AEX koersgrafiek voorbeurs

 

 

 

 

AEX kwantitatief opgesteld marktcommentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGENDA KLEUREN GRAFIEK