Emini S&P 500 waarschuwing

Het Emini S&P 500 futures contract toont ontegenzeggelijk de contouren van een bijna afgeronde hoofdschouderformatie. In de Dow Jones Industrials Average is de neklijn al gesneuveld. Dus de 30 generaals marcheren op de troepen vooruit richting het zuiden. De publicatie van de recent opgemaakte notulen van de laatste vergadering van het Amerikaanse Stelsel van Centrale Banken (Fed) doet analisten toch een spoediger renteverhoging verwachten.

Wat de oorzaak ook moge zijn…feit is dat het Emini S&P 500 futures contract op 20 april jl. haar top bereikte en sindsdien beleggers per saldo meer haast hebben om te verkopen dan te kopen. Op 16 december 2015 eindigde genoemd futures-contract na de eerste renteverhoging door de Fed in jaren op een indexstand op 2072. De recente koersuitbraak van het futurescontract boven 2072 blijkt mislukt en Wall Street besloot gisteren na het bekend worden van de inhoud van de Fed-notulen om relatief snel het bekende hazepad te kiezen:

Intraday momentopname kort na publicatie Fed-notulen…

 

 

 

 

Uitgezoomde afbeelding (H)oofd(S)choudertop in Emini S&P 500 futures

 

 

 

 

 

Het gaat er niet om wat de Fed wel of niet besluit…het gaat erom wat de markt beslist…het hoofdschouderpatroon is een bekend trendomkeerpatroon als gevolg van de daling vanaf de top onder de top van de linkerschouder en een herstelpoging die resulteert in een lagere top, waardoor er een rechterschouder ontstaat. Het is letterlijk en figuurlijk tekenend voor een omslag in het beleggerssentiment. Aandelenbeleggers zijn dus gewaarschuwd voor een toegenomen kans op doorzettende zwakte.