Pullback voltooid!

In deze rubriek werd in de afgelopen dagen aandacht gevraagd voor het hoofdschouderpatroon in de Amerikaanse Dow Jones Industrials Average. Dit bekende trendomkeerpatroon is van belang voor beleggers die de AEX-index volgen. De AEX-index volgt immers eerder de voetstappen van de Dow Jones index dan andersom. De pullback naar de neklijn van het HS-patroon lijkt nu voltooid na de daling van 180 punten in de Dow Jones Index.

Dow Jones Industrials Average lijngrafiek met nieuwe waarschuwing (stop long alert)

 

 

 

 

Het zou wel eens een dramatische zomer kunnen worden als we de adviezen van de drie zakenbanken Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs en J.P. Morgen mogen geloven. Deze drie banken adviseren hun klanten aandelenbeleggingen te wisselen voor minder risicovolle beleggingen om een val in rendement te voorkomen. Er worden drie argumenten gegeven:

1) Een record aan inkoop van eigen aandelen, terwijl het aantal bedrijven dat een verlies gaat boeken in het huidige kwartaal stijgt.

2) een stijging van de (FED) beleidsrente gedurende een recessie met zwakke cijfers zorgt nooit voor een goed rendement

3) de winsten over het eerste kwartaal zakten wereldwijd la met 7,1% ten opzichte van een jaar ervoor (bron: FactSet).

De top in de Dow Jones Industrials Average op 20 april jl. (= 18.167,63) viel samen met de hoogste slotkoers in de MSCI USD World Index dit jaar. De draai vanaf 20 april jl. blijkt conform de voorspelling op 8 april jl. zich keurig te houden aan de natuurlijke wetten van groei en verval, waarbinnen de Fibonacci-getallenreeks een grote rol speelt…

AEX-koersgrafiek op uurbasis…+ 20/120-uurs gemiddelden

 

 

 

 

 

Een daling van de AEX onder 425 betekent volgens LOEF Technische Analyse dat aandelenbeleggers er verstandig aan doen om op deze website de recente voorspelling gedaan op de Hollandse Aandelenavond van een AEX naar 378 in september en 330 in november wat serieuzer te nemen. U weet…LOEF Technische Analyse houdt niet van voorspellen, maar wel van een consistent gebruik van verschillende technische invalshoeken op momenten dat deze er toe doen!

Meer weten? Meld u aan voor een (proef)abonnement bij LOEF Technische Analyse … of neem contact op: mail@edwardloef.com