Rule # 1: ‘Cut your losses’

Zoals u op de hoofdpagina van deze website kunt lezen, wat is uw plan? Volgens een superbelegger zijn er bij beleggingsbeslissingen twee belangrijke vuistregels: 1) beperk je verliezen en 2) zie regel 1. In de vorige publicatie (vrijdagochtend 13 mei jl. voorbeurs) kon u kennis nemen van het meest betrouwbare trendomslagpatroon in de technische analyse, het (H)oofd(S)chouderpatroon. Een trendomkeer lijkt daadwerkelijk in de maak. Dus: houd verliezen beperkt!

S&P 500 index vanaf 2016 + mechanische alerts (actueel: ‘stop’-alert voor longposities)

 

 

 

 

Die bruingekleurde candle zien we terug bij ‘C’ (zie onder) in het theoretische handelsmodel gebaseerd op de wijsheid van Albert Einstein:

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek:

 

 

 

 

Toelichting op theoretisch handelsmodel LOEF Technische Analyse:

Soms er is sprake van een correctie in een stijgende trend (zie O-P of Q-R of U-W zie grafiek), waarna de trend opwaarts wordt vervolgd en zelfs versnelt (zie S-T of V-X). Maar soms is er sprake van een correctie die dieper gaat dan gewenst. Onder specifieke voorwaarden wordt in de handelsmethode LOEF een ‘stop’-alert geactiveerd. Bijvoorbeeld als de beurskoers wegzakt naar een 20-daags dieptepunt en daarbij de glijdende stoploss-grens doorbreekt (zie grafiek B-C).

Wat dat laatste voor de AEX-index betekent, kan worden vermoed. Hierover is in de afgelopen maand in aanloop naar de voorspelde top op 20 april jl. regelmatig gepubliceerd (voor hen die graag een voorspelling volgen).

AEX-koersgrafiek op dagbasis + 20/120-daags SMA + glijdende (bruine) stoploss-lijn + DMI(14)

 

 

 

 

De negatieve krachten in de DMI(14) hebben sinds eind april de overhand gekregen.

AEX kwantitatieve analyse voorbeurs