Simpele AEX analyse

In de komende weken zal LOEF Technische Analyse zijn betrokken bij een competitie op het gebied van technische analyse, waarin de rol van TA coach nadrukkelijke aandacht krijgt. Deze competitie (Turbo TA Battle) vindt dit keer plaats tussen vier technische analyse experts die inzage geven op de wijze waarop zij kansen en bedreigingen voor traders (en beleggers) dagelijks in kaart brengen. Vandaag aandacht voor een simpele benadering van twee gemiddelden.

Grafiek van het 120-daags simpele koersgemiddelde van de AEX-index (belangrijk voor dynamische beleggers met een horizon op de komende weken tot enkele maanden)

 

 

 

 

Grafiek van het 20-daags gemiddelde in combinatie met het 120-daags simpele koersgemiddelde van de AEX-index (belangrijk voor actieve traders met een handelshorizon van enkele dagen tot enkele weken)

 

 

 

 

Grafieken voorspellen niets. De grafiek hierboven toont nu oprukkende en terugtrekkende bewegingen gelijk de eb- en vloedbewegingen van de zee. De grafiek toont wat is. Een terugtrekkende beweging in de golven is waarneembaar.

AEX-grafiek gecombineerd met 20/120-daags gemiddelden (voor betekenis kleuren zie legenda).

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek

 

 

 

AEX mechanische signalen

 

 

 

 

Bij een 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde wordt een ‘buy & hold’-strategie gevolgd. Echter, in april wordt een verzwakking gesignaleerd (zie ‘weak’-alert), waardoor de risico’s van de ‘buy & hold’-benadering worden bedreigd.

Een goede reden om de genoemde steun in het hieronder computergestuurde marktcommentaar van LOEF Technische Analyse extra goed te monitoren.

AEX kwantitatief marktcommentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase AEX-aandelen

Op basis van de beurskoers en afgeleide 20/120-daags gemiddelden is de trendsstatus van de individuele AEX-aandelen te rangschikken in drie richtingen…stijgend (bullish), zijwaarts (neutral) en dalend (bearish).

 

 

 

 

 

 

Meer weten? meld u aan bij de Turbo TA Battle met veel meer coachinginformatie in de komende weken (via blogs).