Lessen uit het verleden

Indien het aantal handelsweken wordt geteld vanaf de bodem dit jaar met inbegrip van de recente correctiebodem in februari t/m de rallypiek in april dan worden 11 weken becijferd waarin de hoop in menig belegger weer deed opleven. In de periode maart t/m mei 2008 werden 10 weken geteld die de hoop terugbracht in de harten van de bulls. Dit is van belang voor hen die de ‘lessen uit het verleden’ serieus nemen. Dat is niet onbelangrijk (zie onder). Momenteel zijn twee volle handelsweken (met lagere weekslotkoersen) geregistreerd. Vandaag wordt voor de tweede week op rij een dalend 4-weeks gemiddelde geregistreerd. Het is een technische conditie die overeenkomt met de eerste helft van juni 2008, nadat de AEX destijds 58,2% van de koersdaling vanaf de top op 563,98 (naar de bodem op 401,45) had gerepareerd. Dit herstelpercentage komt vrijwel overeen met het 60,2% schadeherstel vanaf de top op 510,55 vorig jaar naar de bodem dit jaar op 378,53.

De vorig jaar op 11 mei 2015 besproken beursvisie voor het verwachte toekomstige koersverloop van de AEX in de komende 12 maanden (tot mei 2016) werd vastgelegd met een glasheldere uitspraak ‘naar 375‘.

Het koersdoel op 375 werd in februari dit jaar bij een indexstand op 378,53 bereikt. U kunt deze opmerkelijke, maar rake uitspraak/beursvisie nog vernemen in de paneldiscussie van het seminar van vorig jaar via de volgende link: https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/7220/hollandse-aandelenavond—2015/ 

 

 

 

 

Indien de geschiedenis zich herhaalt (iets anders als houvast is er niet), hetgeen een aanname is in het bestaansrecht van de technische analyse, dan is er opnieuw een koersrendement van meer dan 250% te realiseren met bijvoorbeeld een AEX Turbo Short 460 met als koersdoel AEX 330 eind dit jaar (zie onder). Voorbeeld: in de afgelopen 12 maanden bleek een AEX Turbo Short 509 met stoploss-niveau 509 tussen EUR 3,33 en EUR 14,12 te hebben genoteerd.

Dit is geen persoonlijk advies (rendementen uit het verleden bieden geen garantie op toekomstige resultaten), maar een scenario-analyse.

BELANGRIJK: Laat u zich altijd goed voorlichten als u gebruikt maakt van tips van derden en vraag om advies aan een terzake deskundige beleggingsadviseur met een DSI-registratie.