Oversold AEX test cruciale steun

Zowel de actieve (day)trader¬† met een focus op de kortetermijn als de dynamische belegger met een focus op de langetermijn moeten nu zeer alert zijn. De kortetermijn steunzone gevormd door de bodem op 5 april jl. (low 426,75 / 428,85) werd afgelopen week succesvol getest.¬† De verkoopdruk is toegenomen na de terugval onder de voormalig besproken weerstandzone 449/450. De lagere top activeerde in de koersgrafiek een ‘weak’-alert (signaleert zwakte).

De hellingshoeken van het 20-daags en 120-daags gemiddelden zijn op nu dalend(!). Dit betekent dat de optelsom van 20-dagen en 120-dagen per saldo weer gezamenlijk negatief is. Gemiddelden voorspellen niets, maar registreren wat is. Bij een beurskoers onder het 120-daags gemiddelde in combinatie met een 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde wordt TOPVORMING gesignaleerd (zie zwarte candles). De stochastics tradingindicator is oversold op dagbasis. Maak / herken het onderscheid tussen de kortetermijn en de langetermijn in termen van kansen en bedreigingen. TIP: ‘ken uw persoonlijke beleggings/trading horizon’.

AEX op maandbasis + 4/24-maands gemiddelden vanaf 2000 (met een ‘natuurlijk draaimoment’ vorig jaar rond het 61,8% Fibonacci-retracement 508,19 = 61,8% afstand AEX top 703,18 en AEX bodem 194,99)

 

 

 

 

AEX op weekbasis…let op de Fibonacci-retracements tussen de koerstoppen en koersbodems)…Stochastics op weekbasis verzwakt…zwarte weekcandles (zie legenda onder).

 

 

 

 

AEX op dagbasis oversold rond bodemniveau begin april 2016 (raadpleeg update ‘grafiek van de dag’ d.d. 18 april jl. met betrekking tot Fibonacci-draaidag 20 april 2016.

 

 

 

 

AEX kwantitatief marktcommentaar (= weergave uitkomst technische criteria) o.b.v. slotkoers 6 mei 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP

Raadpleeg ook de vorige updates van ‘grafiek van de dag’ voor voortschrijdend inzicht en overige invalshoeken!

LEGENDA KLEUREN GRAFIEK

 

 

 

ss