let op DMI en steun in de AEX

Op maandagavond 9 mei a.s. organiseert www.activetrades.nl in samenwerking met LOEF Technische Analyse een webinar over steun- en weerstand. Dit fenomeen is nu heel actueel in de AEX-index. De bodems en toppen in het verleden dienen als gids voor toekomstige draaipunten. De reden hierachter is het feit dat de markt bestaat uit vier type marktdeelnemers. Elk van deze marktdeelnemers heeft een reden naar steun en weerstand te kijken.

De vierĀ  marktdeelnemers zijn onder te verdelen in

1) long players = marktpartijen die stukken hebben gekocht (zie hopen op een stijging met het doel hoger te verkopen)

2) short players = marktpartijen die stukken hebben verkocht (zij hopen op een daling met het doel lager terug te kopen)

3) uncommitted = marktpartijen die geen stukken hebben en zijn onder te verdelen onder type A of type B uncommitted:

Type A uncommitted = marktpartijen die ooit stukken hebben gehad, maar nu niet meer hebben. Zij hopen dat ze met deze beslissing juist gehandeld hebben en controleren of dat juist is.

Type B uncommitted = marktpartijen die nooit stukken hebben gehad. Zij hopen op een specifieke richting, maar wachten op een bevestiging om de juiste beslissing te nemen.

TECHNISCHE ANALYSE

De AEX bevindt zich bij een slotkoers op 431,24 dicht bij een kortetermijn (KT) steun op 427,96. Het kwantitatief handelsmodel signaleert topvorming en in de momentum analyse ‘sterke verkoopdruk’, maar de stochastics tradingindicator is ‘oversold’. Zal de steun op 427,96 houden? En wat gebeurt er met de vier verschillende type marktpartijen in hun denkrichting/emoties als de steun breekt?

AEX-grafiek op dagbasis met afgebeeld de DMI, Stochastics en RSI.

 

 

 

 

AEX kwantitatief commentaar