AEX in ‘buy & hold’ conditie

De AEX-index kleurt voor de tweede achtereenvolgende handelsweek groen. Dat betekent dat de trend in de Nederlandse aandelenindex positief is. De stijging een week geleden boven zowel het kortetermijn (blauwe) 4-weeks gemiddelde als boven het langetermjjn 24-weeks gemiddelde duwt de technische conditie van de AEX in de ‘buy & hold’-stand. De klassieke trendlijnanalyse toont een uitbraak boven de dalende weerstandlijn van afgelopen maanden, hetgeen weliswaar niets voorspelt, maar wel een aanwijsbare verbetering is na de dubbele bodem van de twee paniekverkopen in augustus 2015 en eerste twee maanden van dit jaar.

Het rode 24-weeks koersgemiddelde geldt als dynamische vangrail voor een bullish werkschema. Nieuwe details leest u in de loop van dit weekend (zondagavond) nieuw te publiceren wekelijkse marktvisie via LOEF PRO (www.probeleggen.nl) en/of de wekelijkse nieuwsbrief ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’.

AEX weekgrafiek vanaf oktober 2014 (zie legenda betekenis kleuren in grafiek).

 

 

 

 

Legenda kleuren in grafiek:

 

 

 

 

Technisch/kwantitatief commentaar (= geen persoonlijk advies)