Samenwerking Probeleggen

Vandaag – vrijdag 22 april 2016 – werd via een persbericht bekend gemaakt dat BinckBank een samenwerking aangaat met ProBeleggen. Het doel: inspireren van particuliere beleggers met het handelsgedrag van Pro’s. Leden van ProBeleggen hebben inzage in de analyses van bewezen professionals: analisten, fondsmanagers en vermogensbeheerders. Op deze wijze kunnen zelfbeleggers kennis nemen van de portefeuilles en werkwijze van de professionals, waardoor naar verwachting beleggers met meer kennis en zelfvertrouwen op de beurs gaan beleggen.

Persbericht 22-04-2016 aankondiging samenwerking BinckBank – ProBeleggen: Binck gaat samenwerking aan met ProBeleggen 22 april 2016

Overig relevant nieuws in april 2016:

Volgens een recent groot internationaal onderzoek van BlackRock onder ruim 31.000 mensen in 20 landen onderschatten Nederlanders het rendement dat zij kunnen behalen met beleggen. De Nederlander zou beleggen een beetje eng vinden. Maar positief is dat steeds meer mensen vinden dat financieel instellingen hen kunnen helpen hun doelen te bereiken.

Eerder deze maand vierde de Federatie Financieel Planners (FFP) haar 20-jarig jubileum. Een financieel plan zou ‘meer dan ooit noodzaak’ zijn. De overheid verlangt steeds meer zelfredzaamheid van de burger. Maar slechts één op de zeven Nederlanders maakt gebruik van professioneel financieel advies (het laagste niveau van heel Europa), berichtte BlackRock. Als het gaat om online zoeken naar informatie over sparen en beleggen, loopt de Nederlandse belegger weer wel in de pas met de rest van Europa. Via Probeleggen kunnen zelfbeleggers over de schouders van de professionals meekijken. Als gevolg van de hoge wettelijke eisen is vermogensbeheer onbereikbaar geworden voor kleine / minder vermogende beleggers. De zelfbelegger krijgt via www.probeleggen.nl de kans om kennis op te doen om meer verantwoorde keuzes te maken.

Private vermogensopbouw wordt (mede met het oog op de bekende pensioenproblematie) voor de consumenten steeds belangrijker. De AFM publiceerde deze maand een onderzoek dat banken en zelfstandige beleggingsadviseurs echter nog altijd te weinig van hun relaties weten om hen van passende adviezen te kunnen voorzien. De meeste instellingen zouden geen idee hebben welke financiële risico’s hun relaties bereid zijn te lopen. Slechts 22% van de Nederlanders kijkt op financieel gebied verder dan tien jaar vooruit. Pas als er concreet aanleiding toe is, dan pas wordt op zoek gegaan naar advies.

Hoe dan ook…financial planning en beleggingsbeslissingen zijn een continue proces. De technische analyse als beleggingsfilosofie brengt de veranderingen in de trends van beurskoersen via de grafieken in kaart en toont wat alle ogen kunnen zien en alle vingers kunnen aanwijzen. Verandering is immers de enige constante. Met behulp van grafieken (en afgeleide indicatoren) krijgt u inzicht wat waarde toevoegt en wat waarde vernietigt. Door periodiek onderhoud – lees: regelmatig bestuderen van de trends in de koersgrafieken – krijgt de belegger informatie omtrent de vraag of de in het verleden gemaakte keuze of verwachting voor de toekomst nog realistisch is. Grafieken (en trendoverzichten) zijn een onmisbaar hulpmiddel om tijdig bij te kunnen sturen. Grafieken voorspellen weliswaar niets, maar tonen wel de uitkomst van alle relevante vraag- en aanbodfactoren die bekend zijn inclusief de gekoesterde verwachtingen in de markt. Omdat wij geen invloed hebben op deze factoren en ook niet in staat zijn om het geheel te kunnen overzien (of zelfs maar te begrijpen), zullen wij ons allen periodiek moeten afvragen of wij ons nog op het goede pad begeven. Dat is de opdracht die wij aan onszelf verplicht zijn.

Via een abonnement bij LOEF PRO via www.ProBeleggen.nl krijgt u dankzij de samenwerking met Edward Loef (Certified Financial Technician, zie onder) wekelijks inzage in de trends in de verschillende beleggingscategorieën. U kunt deze informatie gebruiken als een ‘reality’-check. BinckBank heeft besloten haar relaties te helpen aan informatie die houvast geven om hun beleggingsstrategie en portefeuille (weer) te toetsen.

 

 

 

 

 

 

 

Onlangs was het DFT-webinar ‘Versla de markt met 5 gouden tips”. Hieronder treft u de link aan om het webinar terug te kijken:

DFT WEBINAR TERUGKIJKEN > https://www.onlineseminar.nl/dft/webinar/12942/versla-de-markt-met-5-gouden-tips/#watch

Tot slot…

BELEGGEN = EMOTIE

Naast de activiteiten in samenwerking met www.ProBeleggen.nl helpt LOEF Technische Analyse u graag verder op weg. Schroom dus niet om contact op te nemen wanneer u behoefte heeft aan een ‘sparring partner’. Immers, binnen afzienbare tijd wordt vermogensbeheer en beleggingsadvisering door robots overgenomen. De vraag is dan wie er nog aandacht heeft voor uw persoonlijke emoties die bij het nemen van belangrijke financiële vaak doorslaggevend zijn voor uw toekomst en welzijn.

Wilt u nader van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact op:

CONTACT: mail@edwardloef.com