AEX test bovenkant rising wedge

De herstelbeweging in de AEX boven de koerstop van 30 december 2015 (= 449,07) en de koerstoppen van afgelopen maand (zie grafiek) is een positieve ontwikkeling. De hogere top in combinatie met de hogere bodem op 5 april jl. (= 426,75) wijst op toenemende koopinteresse. Ook de positieve kruising van het 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde is positief te noemen. Ten aanzien van dit laatste valt verder op dat – anders dan bij vorige opwaartse kruising van genoemde gemiddelden eind juli/begin augustus 2015 en eind november 2015 – dat de koerstoppen in de daaraan voorafgaande weken zijn gepasseerd.

Op dit moment zijn er drie opmerkingen te plaatsen. De eerste betreft het (bearish) ‘rising wedge’-patroon, waarvan de bovenkant in de afgelopen 48 uur werd getest. De tweede is met de rode pijl aangeduide ‘bearish harami’ (= open/slot dagrange binnen de open/slot-range van de voorafgaande dag). De markt maakt pas op de plaats. De derde is de overbought-conditie in de stochastics tradingindicator die topvorming aangeeft via de knik omlaag. Wat dit betekent wordt vermeld in de dagelijkse update ‘LOEF DE TECHNICIAN’.

AEX koersgrafiek vanaf 2015 + stochastics overbought alerts bij harami-patronen

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatief commentaar voorbeurs