AEX trendstatus

Voor de vierde opeenvolgende handelsdag sloot de AEX-index boven de 450-puntengrens. Het is ook voor de vierde opeenvolgende handelsdag op rij dat de AEX boven de dalende weerstandlijn van afgelopen maanden noteert. Het is de vijfde dag op rij dat de AEX-index boven haar (stijgende) 20-daags gemiddelde noteert. De positieve kruising op 12 april jl. boven het 20-daags simpel koersgemiddelde leverde een ‘buy & hold’-signaal op. Zolang de AEX boven haar afgeleide 120-daags (rode) koersgemiddelde (> 436) noteert en 20-daags gemiddelde beweegt boven het 120-daags gemiddelde is het technisch marktbeeld positief. De (lichtgroene) glijdende stoploss noteert op 429,04. Deze grens is van belang voor langetermijn haussiers.

AEX-koersgrafiek afgelopen jaar

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatief commentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek

 

 

 

 

AEX trendstatus o.b.v. weekdata en afgeleide 4-/24-weeks SMA

 

 

 

 

 

 

 

 

Bullish = beurskoers > 24-weeks simpel gemiddelde en 4-weeks simpel gemiddelde boven 24-weeks simpel gemiddelde

Bearish = beurskoers < 24-weeks simpel gemiddelde en 4-weeks simpel gemiddelde onder 24-weeks simpel gemiddelde

Neutraal = beurskoers > 24-weeks simpel gemiddelde en 4-weeks simpel gemiddelde onder 24-weeks simpel gemiddelde of beurskoers < 24-weeks simpel gemiddelde en 4-weeks simpel gemiddelde boven 24-weeks simpel gemiddelde

Steun = laagste notering in 13 weken

Weerstand = hoogste notering in 13 weken

KT = hellingshoek 4-weeks simpel gemiddelde (SMA)

LT = hellingshoek 24-weeks simpel gemiddelde (SMA)