AEX pullback na uitbraak waarschijnlijk

De AEX-index hield op donderdag 14 april de geboekte winst van woensdag 13 april bij de uitbraak boven de dalende weerstandlijn van de afgelopen maanden vast. De winst bedroeg echter slechts 0,95 indexpunt bij een indexstand op 451,04. In de technische analyse krijgt de trendanalyse de hoogste aandacht. Er zijn drie trends, t.w. stijgend, zijwaarts en dalend. Een stijgende trend wordt herkend aan een proces van hogere bodems en hogere toppen. De slotkoers op 451,04 produceerde donderdag het hoogste slotniveau van dit jaar. De trend is dus stijgend. Daarnaast is de kracht van de onderliggende trend van belang. Die is goed te meten met behulp van de ‘Directional Movement Indicator’ (DMI, parameter 14).

In de grafiek op dagbasis lijkt de toon gezet voor hogere koersniveaus afgaande op de stand van de DMI. Voordat het zover is lijkt een terugval in de komende uren waarschijnlijk (uurgrafiek bestemd voor abonnees).

AEX op dagbasis + DMI(14)

 

 

 

 

AEX technisch kwantitatief commentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek