Bullish signalen in AEX en wereldaandelenindex

De krachtige koersstijging in de aandelenmarkten naar aanleiding van speculaties over een bodem in de olieprijs (stijging sinds recente bodem > 20%) in combinatie met een positief bericht over een Chinees macrocijfer en mogelijke aanstaande nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Bank of Japan heeft de AEX-index doen stijgen boven de dalende weerstandlijn van afgelopen maanden. Ook in iShares MSCI World (in euro / unhedged) is een technisch koopsignaal geactiveerd. De bearish condities wijzigen nu richting bullish condities (met de nodige nuanceringen).

AEX-grafiek…uitbraak na ‘buy & hold’-alert d.d. 12 april jl. op slotkoersbasis

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatieve analyse voorbeurs o.b.v. slotkoers d.d. 13 april 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafiek iShares MSCI World (in euro / unhedged, tickersymbool Euronext Amsterdam > ‘IWRD’) op dagbasis

 

 

 

 

Grafiek iShares MSCI World (in euro / unhedged, tickersymbool Euronext Amsterdam > ‘IWRD’) op weekbasis

 

 

 

 

Legenda kleuren grafieken