AEX consolidatiefase

Het technisch beeld van de AEX vertoont topvorming bij een notering onder het 120-daags koersgemiddelde. Het 120-daags gemiddelde noteert op 436,65 terwijl de AEX nipt hieronder sloot op 436,56. Bij een beursnotering boven het 120-daags gemiddelde worden beleggers attent gemaakt op een stijgende trend als gevolg van een 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde. De kwantitatieve benadering registreert een dalende hellingshoek van het 120-daags gemiddelde, waardoor de topvormingsconditie serieus moet worden genomen. De trendvolgende MACD (die niet anticipeert op koersen, maar reageert op koershistorie) is nu negatief, terwijl er sprake is van een ‘non-trending’-conditie. Deze MACD-conditie bevestigt het laatste technische signaal op 23 maart jl. om ‘short calls’ op de AEX te overwegen (= geen persoonlijk advies, maar indicatieve opmerking die anticipeert op een toenemende kans op een consolidatiebeweging).

AEX-grafiek op dagbasis met TA-signalen + DMI(14)

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatieve analyse voorbeurs 12 april 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek