On alert!

Een week geleden (4 april 2016) berichtte USA TODAY over een verhit beleggingsdebat. Is de recente rally een blijvertje of dooft het koersherstel uit? De berichtgeving is verwarrend. Op 7 april jl. meldde Het Financieele Dagblad “Hogere olieprijs en Fed-notulen stuwen Amerikaanse beurzen.” Een dag later was het verslag op Wall Street 180 graden gedraaid: “Beurs New York maakt zich zorgen over wereldeconomie“. Een ‘alert’-moment wellicht.

Christine Lagarde, Managing Director van het Internationale Monetairef Fonds toonde zich vorige week ‘on alert’, maar niet ‘on alarm’. Pfff…dat is dus een geruststellende gedachte. Of toch niet?

Laten we even teruggaan naar 17 juni 2014…Het Financieele Dagblad schreef toen: “Aandelenkoersen verder omhoog na woorden Fed-voorzitter Yellen“. Een ander bericht op diezelfde datum: “Centrale banken beleggen door crisis meer in aandelen“. Het was dus logisch om in een andere column te lezen: “Beleggen in aandelen blijft onder actieve fondsbeheerders favoriet“. En het bedrijfsleven liet zich ook niet onbetuigd: “Bedrijven in VS kopen massaal eigen aandelen in“, zo werd op 20 juni 2014 door het FD bekendgemaakt.

NYSE Composite vanaf 2014

 

 

 

 

 

Achteraf is alles wijsheid. Je moet altijd ‘on alert’ zijn. Het was pas ‘on alarm’ als iedereen hetzelfde zegt, denkt en doet. Dan denkt er iemand waarschijnlijk niet na.

De koersgrafiek van de NYSE Composite geeft aan ‘on alert’ te zijn. De recente drie weekcandles staan op groen, dus er lijkt niets aan de hand. Toch is dat niet helemaal het geval, want het 24-weeks gemiddelde toont een dalende hellingshoek en het 4-weeks gemiddelde vlakt af. Het Amerikaanse cijferseizoen kan meevallen, want iedereen is voorbereid op een Amerikaanse winstrecessie, dus de verwachtingen zijn niet hooggespannen.

 

 

 

 

 

 

 

Misschien moet u even meekijken op de website www.activetrades.nl in het rubriek van de webinars. U kunt maandagavond 11 april om 21:00 uur zelf met behulp van de getoonde koersgemiddelden uw eigen conclusie trekken.

Wilt u dat niet, dan biedt de nieuwe weekpublicatie weer actuele inzichten…LET OP > ook te raadplegen bij www.probeleggen.nl wanneer u zich bij Pro LOEF voor slechts EUR 0,99 per dag abonneert. Dan krijgt u daarnaast ook nog SMS/emails als er een ‘investment case’ of ‘update’ wordt gepubliceerd. Daar wordt men wijzer van.

Download weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 10 april 2016: LOEFTTT 100416