AEX sluit gap en verzwakt

De AEX-index heeft op maandag 4 april de gap tussen 439,58 (= laagste notering donderdag 31 maart jl.) en 434,91 (= hoogste notering vrijdag 1 april jl.) gevuld met een intraday beweging tussen 433,19 en 439,95. De koersperformance (aangeduid als ‘Price Rate of Change’, ofwel ROC, zie groene indicator in de koersgrafiek) gemeten over het aantal handelsdagen vanaf de bodem in februari jl.(= 34 Fibonacci-dagen) bleek op 30 maart jl. vrijwel identiek aan de koerswinst die vorig jaar op 11 november 2015 werd gerealiseerd. De zichtbare vertraging via het MACD-histogram dwingt onder de dalende weerstandlijn van afgelopen maanden de steunniveaus adequaat te monitoren. Immers, de AEX is nu gedurende twee opeenvolgende handelsdagen gesloten onder de recent besproken V-shape bodem 437,49.

AEX voorbeurs vanaf 2015 + ROC(34) + MACD op dagbasis

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatieve analyse voorbeurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek