AEX presteert relatief goed

De AEX-index realiseerde in het eerste kwartaal van 2016 een koersresultaat van -0,4%. Dat is relatief een goede prestatie in vergelijking met andere beursindices in Europa (FTSE-100 -1,08%, CAC-40 -5,4%, PSI-20 -5,5%, Xetra Dax -7,2%, DJ Stoxx 600 Europe -7,7%, Athene Composite -8,6%, IBEX-35 -8,6%, BEL-20 -8,8%, SMI -10,2%, FTSE-MIB30 -15,4%). Voor goede prestaties moet u kijken naar de beurzen in Brazilie, Mexico, Taiwan, Zuid-Afrika en de Emerging Markets. De in Milaan genoteerde iShares Latin America ETF boekte 13,9% winst in het eerste kwartaal.

Relatief slecht presteert Japan (MSCI Japan -13,4%, Topix -9,12%, Nikkei-225 index -7,7%). Maar opvallend slecht presteerde ook de DJ Eurostoxx50 index (-10%). iShares MSCI World (in euro’s / unhedged) verloor in het eerste kwartaal -5,5%.

In Europa presteerde de DJ Stoxx 600 Basic Resource sector met +9% sterk. De DJ Stoxx 600 banks presteerde het slechts (-21%). De euro boekte 5% winst ten opzichte van de US dollar.

Op de laatste handelsdag van het eerste kwartaal werden verkoopsignalen geactiveerd in iShares MSCI World (IWRD) en iShares Europe (IMEU). In Japan gingen de beurskoersen vanochtend fors onderuit. Vandaag kijken aandelenbeleggers uit naar de banengroeicijfers in de V.S.  Voor meer informatie wordt geadviseerd kennis te nemen van de activiteiten van Edward Loef via www.probeleggen.nl

Neem een abonnement op Pro Loef bij www.probeleggen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

AEX-grafiek voorbeurs met signalen o.b.v. model LOEF

 

 

 

 

AEX kwantitatief marktcommentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren