Windowdressing in aandelenindices?

Aan het einde van de maand en zeker aan het einde van het kwartaal is het van belang dat de maand/kwartaalrapportages van beleggingsportefeuilles er zo fris en fruitig mogelijk uitzien. Koersstijgingen kunnen om die reden verklaard worden. Het blijft gek dat beurskoersen stijgen wanneer bekend gemaakt wordt dat de economische groeivooruitzichten worden bedreigd (raadpleeg de verklaring van Fed-voorzitter Janet Yellen).

Hoe dan ook…de technisch analist wordt geacht bovenvermelde informatie te negeren, want alle informatie die relevant kan zijn wordt immers vanzelf via vraag- en aanbod in de beurskoers verdisconteerd met als conclusie ‘Het is zoals het is’.

AEX koersgrafiek voorbeurs 

 

 

 

 

AEX kwantitatieve analyse voorbeurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek