AEX V-shape bodem op 437,49

Op 23 maart jl. sloot de AEX op 443,36 na een intraday low op 440,94. Op 24 maart sloot de AEX op 437,49 na een intraday low op 435,85. Op 29 maart jl. sloot de AEX op 440,37 na een intraday low op 438,00. In deze reeks van drie handelsdagen, drie slotnoteringen en drie intraday lows kan worden vastgesteld dat het dieptepunt in het midden van deze reeks werd opgemaakt, waardoor een V-shape bodempatroon werd gevormd.

Het omgekeerde (lees: toppatroon) deed zich voor op 23 maart jl. (= de dag waarop de ‘short call’-alert werd geactiveerd, zie grafiek). Het high van 23 maart jl. werd gezet op 445,59 en illustreert daardoor de kortetermijn weerstandgrens. Tussen 445,59 en 435,85 is het beeld na de golden cross van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde positief. De hoogste slotkoers op dagbasis in maart ligt op AEX 444,79 (d.d. 18 maart 2016). Rond dit niveau komt de AEX de dalende weerstandlijn tegen getrokken langs de koerstoppen van afgelopen maanden.

De subjectieve klassieke chartreading houdt rekening met weerstand rond het huidige koersniveau. De objectieve kwantitatieve benadering denkt niet na, maar registreert wat is (not what should be). De subjectieve trader kan met het oog op de weerstand besluiten om short te gaan met een stoploss iets boven 445,59. De objectieve trader prefereert daarentegen longposities met een stoploss iets onder 435,85.

Voor een intermarket technische analyse waarin de ontwikkeling van de AEX in een breder context wordt geplaatst wordt verwezen naar de publicatie later vandaag in ‘DE TECHNICIAN’.

AEX koersgrafiek op dagbasis voorbeurs

 

 

 

 

AEX kwantitatief commentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren grafiek