Neem zelf de leiding!

Plannen zijn waardeloos. Deze stelling betreft een hoofdstuk uit het boek, getiteld ‘Doe niet langer domme dingen met je geld’ (geschreven door Carl Richards en in het Nederlands vertaald door Robert van Beek). In het boek lezen we het volgende: “Wij worden voortdurend overspoeld door informatie van commentaren over markten die stijgen of dalen tot krantenkoppen over nucleaire ongelukken en revoluties in overzeese gebieden.

Afgelopen week voorspelde een ABN AMRO-analist de dat de opgaande trend van de dollar voorbij zou zijn (bron: Het Financieele Dagblad). Enkele dagen lezen we in The Financial Times: “Dollar recovers on rate tightening prospects”. Wie of wat moet u nu geloven?

Een ander bericht…

De FinanciĆ«le Telegraaf berichtte op 26 maart jl.: “Amerikaanse groei sterker“. Op dezelfde dag berichtte The Financial Times: “Earnings season arrives with little hope of a rebound“. Ook werd het CBS geciteerd: “Huishoudens houden hand weer op de knip. Economie hapert door onzekere consument. Lage rente is groot gevaar. Groei kan dit jaar tegenvallen“. Op hetzelfde moment blijkt uit de ING Beleggerspeiling: “Beleggers zijn eindelijk weer positiever“.

Feit is dat de toekomst altijd onzeker zal zijn en niemand echt weet wat het gevolg is van uiteenlopende gebeurtenissen, laat staan dat wij hierop daadwerkelijk ook grip hebben. Luister daarom liever naar de tip van Loesje.

Het weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 29 maart 2016 is zojuist gepubliceerd en in het besloten deel van deze website gearchiveerd. In de wekelijkse publicatie treft u een overzicht aan van de trendstatus van trackers (in zowel euro’s als in US dollars) inzake diverse asset classes, regio’s, thema’s en stijlen, sectoren, individuele aandelen, type obligaties, grondstoffen en valuta’s. Een citaat van Carl Richards: “Als ik me zorgen begin te maken over toekomstige gebeurtenissen, helpt het om te focussen op wat er nu gebeurt in mijn leven. Het is belangrijk om te beseffen dat je geen controle hebt over wat er in de financiĆ«le markten gebeurt, terwijl je – in ieder geval een beetje meer – wel controle hebt over wat je zelf doet.’

Download weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 29 maart 2016: LOEFTTT 290316