5-daags volatiliteit AEX neemt toe

Rond het tijdstip van de update van de ‘grafiek van de dag’ gisteren werden onschuldige burgers in BelgiĆ« verwond of om het leven gebracht door toedoen van een ideologie die haaks staat op wat ons belangrijkste goed is (= liefde). De negatieve spiraal sinds de eeuwwisseling wordt gaandeweg gekenmerkt door fragmentatie, toenemende intolerantie, isolatie, haat en dwang tot defensief gedrag. De onrust in de wereld neemt gaandeweg toe.

De koersgrafiek van de AEX toonde tijdens de handelsuren gisteren diverse keren een ‘short call’-alert (bij een notering onder de openingskoers van gisteren, dus < 441,89). De Dow Jones Industrial Average en de Japanse Nikkei-index sloten licht lager en een licht lagere openingskoers in de AEX wordt voorzien. De vijf-daags beweeglijkheid neemt toe. Anders gezegd, de onrust neemt toe. Houd rekening met toenemende koersuitslagen!

AEX koersgrafiek op dagbasis vanaf maart 2016

 

 

 

 

AEX kwantitatief commentaar op basis van koersdata 22 maart 2016: