Stilte voor de storm?

De rust in de aandelenmarkten lijkt weergekeerd. De AEX sloot maandag 21 maart jl. op 443,83 en blijft daardoor frustrerend dralen met het kiezen van richting. De futures wijzen voorbeurs op een licht lagere openingskoers. De technische condities op basis van dagelijkse koersdata komt overeen met de aarzelingen die de grafiek begin november 2015 toonde. De high/low/close van de AEX sloot gisteren boven het 120-daags koersgemiddelde, waarbij het 20-daags koersgemiddelde nog onder het 120-daags koersgemiddelde noteerde.

Een waaier van weerstandlijnen lijkt een verdere opmars tegen te houden. Ondanks het feit dat ‘recovery buy’-alerts in de afgelopen twee weken de opgaande kortetermijn trend respecteren, zien we onderhuids de positieve ‘directional movement indicator’ verzwakken en de negatieve ‘directional movement indicator’ aan kracht winnen. Met een vlakke ADX-lijn is er geen ‘trendvastheid’ meer. Pas op de plaats betekent even stilstand (en mogelijk een spreekwoordelijke stilte voor de storm, maar dat is een onderwerp dat wordt uitgediept in de nieuwsbrieven of via de ‘marktvisie’ uitgedragen onder de vlag van probeleggen.nl

AEX koersgrafiek op dagbasis bijgewerkt t/m 21 maart 2016

 

 

 

 

AEX kwantitatief commentaar o.b.v. dagelijkse slotkoersen

 

 

 

 

 

 

Legenda betekenis kleuren methode LOEF