Draghi’s handelen

Reikhalzend werd afgelopen week uitgekeken naar het pakket maatregelen dat ECB-president Mario Draghi uit de hoge hoed zou toveren. Het opkoopprogramma werd uitgebreid en de negatieve depositorente gaat van -0,3% naar -0,4%. Draghi besloot: ‘Met de kennis van nu en gezien alle maatregelen die we hebben genomen om de groei en de inflatie aan te jagen, gaan we er niet van uit dat het nodig zal zijn de rentes verder te verlagen.’

De bal ligt nu bij de politiek, want veel meer kan/wil Draghi niet doen. Interessant is het commentaar in The Economist zeven jaar geleden. Op 2 april 2009 refereerde het tijdschrift aan de G20 en de wereldeconomie. “Deflation is still the greater worry” schreef The Economist destijds en “…despite unprecedented stimulus, the biggest risk is still that governments overall do too little.”

Een dag voordat Draghi sprak werd in een nieuwsbrief voor NBWM de uitbraakniveaus van de euro benoemd.

 

 

 

Koersverloop EUR/USD t/m 09 maart 2016

 

 

 

 

 

De analyse m.b.t  EUR/USD luidde als volgt:

 

 

 

 

Een aantrekkende euro ligt boven EUR/USD 1,08 daarom het meest voor de hand(analyse 09 maart 2016):

 

 

 

 

De springplank / klassieke terugtest naar EUR/USD 1,08 is een feit. De euro is vervolgens boven $ 1,10 uitgebroken. De gebroken weerstand rond $ 1,10 is nu de volgende springplank.

Er valt nog veel meer te zeggen, maar dat kunt u lezen ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 13 maart 2016 in het besloten deel hieronder of meldt u zich aan bij www.probeleggen.nl voor een abonnement bij LOEF PRO.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 13 maart 2016: LOEFTTT 130316