AEX kwetsbaar voor terugslag

Uit de hieronder afgebeelde koersgrafiek van de AEX-index blijkt een technische conditie die herinneringen oproept aan de marktomgeving van begin november 2015. Op maandag 7 maart jl. werd op basis van de slotkoers en neerwaartse kruising in de stochastics trading indicator een ‘short call’-alert geactiveerd in een ‘overgekochte’ kortetermijn marktconditie (zie verder Quant commentaar). Per saldo wordt in de komende uren/dagen rekening gehouden met verkoopdruk, welke in eerste instantie mild kan zijn gelet op de kortetermijn positieve ‘directional movement indicator’ (zie grafiek). Verwacht morgen als ECB-president Draghi ‘moet presteren’ toenemende beweeglijkheid.

AEX-koersgrafiek op dagbasis vanaf augustus 2015 + 20/120-daags simpel gemiddelden + stochastics(8,5) + DMI(14) voorbeurs 9 maart 2016:

 

 

 

 

AEX kwantitatieve marktanalyse op basis van slotkoersen vorige handelsdag: