AEX objectief / DAX subjectief

De AEX-index toont sinds vrijdag 26 februari jl. een technische verbetering, nadat een hogere bodem op AEX 405,60 als springplank werd gebruikt voor een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn die sinds december 2015 in de grafiek zichtbaar is. De actuele situatie is in kwantitatieve zin min of meer gelijk met de uitbraak boven het rode 120-daags koersgemiddelde eind oktober/begin november. Dit keer zal het echter langer duren voordat het 20-daags (blauwe) simpel gemiddelde boven het rode 120-daags gemiddelde wordt gesleept.

De S&P 500 index (niet getoond) heeft 61,8% van de opgelopen koersschade hersteld, hetgeen een argument is om met een reactie rekening te houden. Concreter nog is het technisch beeld van de DAX-index (zie onder).

AEX-index koersgrafiek vanaf 2015 op dagbasis + mechanische alerts

 

 

 

 

AEX Quant commentaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAX-index subjectieve Elliot Wave bearish vijfstructuur + klassieke ABC-driestructuur (compleet)