AEX flirt met BollingerBands(20)

Er is nog enige ruimte voor de AEX om verder omhoog te kruipen naar de dalende weerstandlijn van het afgelopen jaar rond AEX 449/450, echter in de afgelopen drie handelsdagen zijn er enkele technische wetenswaardigheden die niets te maken hebben met voorspellen, maar alles met statistiek. Bij de koersstijging op 1 maart 2016 (zie grote zwarte dagcandle in de grafiek) heeft en stijging plaatsgevonden boven het langetermijn 120-daags simpel koersgemiddelde, wat ons alert maakt op een scenario waarbij aan een bodemproces mag worden gedacht (zie legenda). Tegelijkertijd is er op dat moment een slotkoers buiten de 20-daags BollingerBands gezet, hetgeen erop wijst dat mogelijk een uiterste krachtsinspanning werd gerealiseerd. De twee negatieve dagcandles, waarbij de slotkoersen onder de openingskoersen werden gezet, bevestigen deze interpretatie. De slotkoers (433,95) eindigde donderdag 3 maart jl. fractioneel boven de koerstop van 1 februari (433,85). De subjectieve conclusie luidt dan ook dat boven AEX 433,85 er nog enige ruimte blijft bestaan voor een opwaarts vervolg. De golvenstructuur op uurbasis geeft dit scenario nog de voorkeur (zie update gisteren). Onder 425,81 is een terugval naar ca. AEX 410 het werkschema.

AEX koersgrafiek op dagbasis + dagelijkse alerts + 120-daags SMA + 20-daags BollingerBands

 

 

 

 

AEX Quant commentaar op basis van koersdata vorige handelsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda kleuren koersgrafiek